Naar boven

Wil jij verantwoordelijkheid nemen voor de technische basis van onze BI-omgeving? Haal je plezier uit interne en externe waardecreatie door grote hoeveelheden data te vertalen naar inzicht, dashboards en business intelligence? En wil je graag impact hebben door onze BI-capabilities steeds verder uit te bouwen? Dan zoeken wij jou voor de vacature van:

Specialist Business Intelligence (BI)

Data modellering • Microsoft Stack • Communicatie

Kom je bij ons werken, dan word je onderdeel van een ambitieus en snelgroeiend technologiebedrijf met een koppositie in duurzaam afval- en grondstoffenmanagement. Milgro heeft topondernemingen in met name Food, Logistics & Supply Chain, Mobility en Industry als opdrachtgever en is in toenemende mate ook internationaal actief.

Wat ga je doen?

 • Je richt je met name op de back-end en zorgt voor de ontsluiting van brongegevens uit de transactiesystemen en van ongestructureerde bronnen naar de BI-omgeving.
 • Kerntaken zijn bronanalyse (SQL), ETL (SSIS), DWH datamodellering (Kimball) en het beschikbaar maken van data voor  gebruikers via MD Cube (SSAS/MDX).
 • Daarnaast inventariseer je de behoeften in de organisatie met je collega van de front-end en richt je de BI-omgeving hierop in.
 • Tijdens de dagelijkse stand-up met het BI scrumteam neem je de werkzaamheden door en help je elkaar waar nodig. Samen bouwen we verder aan professionele datasets, rapportages en dashboards.
 • Je beheert het bedrijfsgegevensmodel dat leidend is voor het technisch datamodel en werkt daarbij samen met de technisch DBA. 
 • De beveiliging van gegevens is bij jou in goede handen en je lost problemen en knelpunten zelfstandig op. Je handelt daarbij proactief en oplossingsgericht.
 • Kortom, je voorziet de organisatie en haar stakeholders van adequate, hoogwaardige stuurinformatie.

De ideale kandidaat:

 • Is in het bezit van een afgeronde en relevante hbo-opleiding (bijvoorbeeld in Informatica of Bedrijfskunde).
 • Heeft in de afgelopen jaren minimaal 5 jaar relevante en aansprekende werkervaring opgedaan op het gebied van datamodellering en BI-concepten.
 • Heeft gedegen kennis en ervaring met T-SQL, SSIS en SSAS/MDX. Ervaring met SSAS/Tabular en Power BI is een pré.
 • Is sociaal en communicatief zeer vaardig en kan effectief samenwerken met verschillende disciplines.
 • Heeft in Agile-teams gewerkt en heeft sterke affiniteit met LEAN/Six Sigma en Scrum.

Wat kan je van ons verwachten?

Een uitdagende vervolgstap in jouw carrière bij een ambitieuze organisatie waarin technologie, ondernemerschap, innovatie en maatschappelijke relevantie samenkomen. Milgro is een gezond en snelgroeiend bedrijf en heeft een unieke propositie, waarmee we de uitdagingen van de toekomst (afval voorkomen, verspilling terugdringen, grondstoffen behouden) aanpakken. Wij bieden aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, professionele en leuke collega’s, een prettige informele werksfeer én mooie kansen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je komt te werken in een team van circa 10 ICT specialisten, waarvan er 3 in BI gespecialiseerd zijn. Ons inspirerende kantoor is gelegen aan de rand van Rotterdam en goed bereikbaar met de auto en het OV.

Enthousiast geworden…

…en ben je ervan overtuigd dat deze functie jou op het lijf is geschreven? Wij ontvangen jouw motivatiebrief en CV graag via hr@milgro.nl t.a.v. Charissa Twigt, HR Adviseur.

We komen graag zelf in contact met onze nieuwe collega; acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.