Naar boven
The Green House wint Circular Food Award

The Green House wint Circular Food Award

donderdag 28 juni 2018 The Green House van Albron is gisteren uitgeroepen tot winnaar van de Circular Food Award 2018. De award is een initiatief van ABN AMRO die hiermee inspirerende concepten wil stimuleren die de circulaire economie versnellen. The Green House - een initiatief van Ballast Nedam, Strukton en Albron - wil verduurzaming voor een breed publiek tastbaar maken.

De vakjury koos uit 24 inzendingen drie genomineerden: Gro Mushrooms, Protix met het Oerei en Albron met The Green House. De jury beoordeelde de concepten op schaalbaarheid, inspiratie en de mate waarin de circulaire economie in het DNA van de onderneming zit. Cateraar Albron kwam unaniem als winnaar uit de bus. De vakjury bestond uit: Jantine Heemskerk, commercieel directeur Heemskerk Fresh & Easy, Jan Willem Grievink, directeur FoodService Instituut Nederland, Toine Timmermans, programmamanager duurzame voedselketens Wageningen Universiteit en Alex van Kuilenburg, business unit manager food Milgro bv.

Volledig circulair paviljoen
The Green House is een volledig circulair paviljoen met horeca- en vergaderfuncties in het stationsgebied in Utrecht. Het is een ontmoetingsplaats waar consumenten en bedrijven zich laten inspireren en kennis uitwisselen over circulaire oplossingen en nieuwe bedrijfsmodellen. Circulariteit beperkt zich in The Green House niet tot materialen en grondstoffen. Zo is 1 op de 5 arbeidsplaatsen gereserveerd voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Circulariteit gaat voor ons vooral over ‘doen’: over vallen en opstaan, leren en bijsturen en over nieuwe manieren van samenwerken. Als je echt circulair wilt werken, dan moet dat met elkaar, door de hele keten. Bovenal moet circulariteit circu-leuk en circu–lekker zijn. In The Green House komt dit allemaal op een mooie manier samen”, aldus Robert Visser, directeur Horeca & Hospitality van Albron.

Allemaal winnaars
Alex van Kuilenburg was onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen: “Het is goed om te zien dat we als jury de keuze hadden uit verschillende kwalitatief heel goede initiatieven. Milgro neemt graag als jury deel aan deze awards. Vanuit onze onafhankelijke positie in de circulaire economie zien wij veel partijen die meerwaarde leveren op het gebied van duurzaam grondstofgebruik en we komen graag in contact met initiatieven op het gebied van duurzaamheid. In ons eigen innovatiecentrum begeleiden we startups in de valorisatie van reststromen. Alle aanmeldingen voor deze award bevatten een zeer hoog niveau van valorisatie. Het was dan ook moeilijk een keuze te maken We zijn sowieso allemaal winnaars met deze ondernemingen in Nederland voor een duurzaam voedselsysteem!”