Naar boven

Onafhankelijk afvalmanagement

Om grondstoffen uiteindelijk zorgvuldiger te kunnen inzetten, is allereerst control over de afvalstromen noodzakelijk. Feitelijk inzicht is onmisbaar om de juiste verbetermaatregelen te nemen. 

Met het dienstverleningsconcept ‘Grip op Afval’ neemt Milgro de verantwoordelijkheid voor het integrale afvalmanagement van opdrachtgevers over. Wij ontwikkelden hiervoor een state-of-art softwareplatform, dat ons in staat stelt alle onderliggende processen snel en efficiënt uit te voeren: van ordering tot en met facturatie en rapportage. De digitale processen worden ondersteund met volledige service & support. Milgro is hierin dé one-stop-shop en biedt 24x7 ‘ontzorging’. Met de gegenereerde data sturen onze specialisten op betere afvalprestaties, die via het online klantenportaal voor de opdrachtgever op elk moment inzichtelijk zijn.  

Grip op Afval brengt de opdrachtgever volledig in controle en regie over zijn afvalstromen. Dit betekent onder andere:

  • eenduidige valideerbare processen,
  • sluitende afvalrapportages (financieel en duurzaamheid),
  • continue verbetering op gedefinieerde ‘Afval Prestatie Indicatoren’,
  • overzichtelijke benchmarking van prestaties,
  • meer betrokkenheid van medewerkers. 

Grip op Afval is meer dan een next level aanpak in afvalmanagement. Het biedt inzicht in het ontstaan van de verspilling van grondstoffen en brengt daarmee betere grondstofprestaties binnen handbereik.