Naar boven
Milgro host Nudge Vriendenbijeenkomst

Milgro host Nudge Vriendenbijeenkomst

maandag 12 juni 2017 Donderdag 8 juni jl. heeft Milgro de Nudge Vriendenbijeenkomst gehost. De avond stond in het teken van 'Samenwerken in de circulaire economie'. Doel van de bijeenkomst is duurzame koplopers en inspirerende sprekers bij elkaar te brengen om hun kennis en visie te delen met anderen. 

Samen tafelen
Na een rondleiding door het unieke pand van Milgro gingen de circa 30 deelnemers aan de bijeenkomst aan tafel. Onder het genot van een vegetarische 'kapsalon' werd aan vier tafels gediscussieerd over het thema van de avond: ‘Samenwerken in de circulaire economie’. Een aantal vrienden van Nudge - Humanagement, Closing the Loop, Veolia en Milgro - leidden de tafeldiscussies als tafelhoofd. 

Winstgevende duurzaamheid
Na de tafelsessies werden de vier discussies samengevat in de plenaire sessie, geleid door moderator Lars Sorensen. Vervolgens werd Laurens Groen, CEO van Milgro, op het podium geïnterviewd door de moderator over het potentieel van duurzaam afval- en grondstoffenmanagement. Milgro biedt de systemen, data en intelligentie om de overgang van verbruik naar gebruik van grondstoffen te realiseren. 

Nieuw leven voor verf
Jeroen Brink, Director Business Transformation bij AkzoNobel, gaf vervolgens in zijn verhaal over het ‘RePaint’ project een concreet voorbeeld van hergebruik van verf. In dit project krijgt oude verf een nieuw leven door het te verzamelen, op te werken en te verdelen over sociale initiatieven.

Netwerken
Op de netwerkborrel aansluitend aan de plenaire sessie werd nog lang doorgepraat over circulaire initiatieven en duurzame oplossingen. Al met al een zeer geslaagde vriendenbijeenkomst.

Over Nudge
Nudge is een bedrijf met een missie: ze willen blijvende gedragsveranderingen realiseren bij individuen en organisaties op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Dat doen ze door hen te betrekken bij projecten en campagnes die op prikkelende wijze ander gedrag stimuleren. Niet alleen bedenken ze die projecten; ze voeren ze ook uit. Inmiddels zijn meer dan 55.000 individuele en 300 zakelijke partners aan Nudge verbonden. Meer informatie over Nudge is te vinden op www.nudge.nl