Naar boven
Huuskes nog duurzamer met Milgro

Huuskes nog duurzamer met Milgro

donderdag 19 januari 2017 Huuskes, totaalleverancier van verse maaltijden en maaltijdcomponenten, werkt sinds 1 januari 2017 samen met Milgro om de verspilling in het productieproces terug te dringen en het afvalmanagement verder te verduurzamen. Deze aanpak wordt op alle locaties van Huuskes (Enschede, Nijkerk, Apeldoorn, Winschoten en Beuningen) geïmplementeerd. Het afvalmanagementproces wordt efficiënter ingericht en door het gedetailleerde inzicht in de afvalstromen kan Huuskes sturen op betere duurzaamheidsprestaties.

Duurzaamheid is voor het groeiende familiebedrijf inmiddels een traditie. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is al jaren onderdeel van de strategie. Medio 2016 heeft Huuskes niveau 3 van de MVO-prestatieladder behaald en het doel voor 2017 is het beleid nog verder verduurzamen. “De plannen van de samenwerking met Milgro zijn intern besproken en iedereen is enthousiast. De verwachtingen zijn hoog en we zijn gemotiveerd om verbeteringen door te voeren,” aldus Edwin van der Wal, Hoofd Kwaliteit bij Huuskes. “Onze duurzaamheidsstrategie voor 2017 is uitdagend. We willen verspilling in onze productie terugdringen en hebben veel vertrouwen in de oplossing die Milgro biedt. Ook het efficiënter maken van ons afvalmanagement gaat ons helpen om de gestelde doelen te behalen.”

“Huuskes laat zien dat een duurzame strategie goed samen kan gaan met groei”, stelt Alex van Kuilenburg, Consultant Resource Management bij Milgro. ”Huuskes heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt, maar blijft zich bewust van de impact op het milieu. Continu door blijven ontwikkelen is het doel en ze omarmen innoverende initiatieven, niet alleen in productontwikkeling, maar ook door de verspilling in de productie professioneel aan te pakken. We kijken uit naar een langdurige samenwerking waarin we elkaar blijven uitdagen.”