Naar boven
Van Delft Biscuits kiest voor Milgro

Van Delft Biscuits kiest voor Milgro

maandag 5 december 2016 Van Delft Biscuits, één van de grootste bakkerijen van Nederland, heeft het afvalmanagement uitbesteed aan Milgro. Doelstelling van de samenwerking is de afvalstromen van Van Delft Biscuits nog beter inzichtelijk en stuurbaar maken. Milgro neemt de verantwoordelijkheid voor een eenduidig en beheerst afvalmanagementproces en voortdurende sturing op betere financiële- en duurzaamheidsprestaties.  

Grootste pepernotenfabriek
De producent van tussendoortjes, biscuits, ontbijtvervangers, kruidnoten en taai taai is sinds 1880 ‘hofleverancier van Sinterklaas’ als het pepernoten betreft. Van iedere 100 in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer 70 uit deze bakkerij, die de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld is.

Toonaangevend duurzaam

Het afvalmanagement van Van Delft Biscuits is al zeer vooruitstrevend. “Door deze samenwerking verwachten wij nog gedetailleerder inzicht te krijgen in de afvalstromen. Hierdoor zijn we in staat de reststromen optimaal te recyclen en het afval zo veel mogelijk te reduceren. Door deze concrete invulling wordt duurzaamheid ook een onderdeel binnen dit proces. Een mooi startsein om toonaangevender te zijn in het duurzaam gebruiken van grondstoffen”, aldus Isabel van Moerkerk, Buyer bij Van Delft Biscuits. “We hebben vertrouwen in de actieve en professionele benadering van Milgro en zijn ervan overtuigd dat de samenwerking innovatieve oplossingen brengt.

Mooie samenwerking
Laurens Groen, CEO van Milgro, is blij met de samenwerking: “Van Delft Biscuits is een mooie aanvulling op ons klantportfolio in de voedingssector. We zijn er trots op dat dit toonaangevende familiebedrijf juist in deze drukke periode in het jaar voor ons kiest. Naast het inzichtelijk maken en terugdringen van het afval, is er ook interesse voor onze oplossing om de verspilling van grondstoffen tijdens het productieproces te registreren. We gaan een mooie samenwerking tegemoet.”