Naar boven
Milgro winnaar Oranje Handelsmissiefonds

Milgro winnaar Oranje Handelsmissiefonds

donderdag 24 november 2016 Milgro is uitgeroepen tot één van de tien winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF). Tijdens het finale-event in een hangar op Schiphol reikten Pieter Elbers (President-directeur KLM), Ralph Hamers (CEO ING Groep), Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland) en Matthijs van Bonzel (Nederlands ambassadeur in Spanje) de prijzen uit aan de tien ondernemers met het beste exportplan. De winnaars zijn, op basis van de kracht van hun product of dienst, hun ambitie en de motivatie om in een bepaald land succesvol te zijn, geselecteerd uit 600 inzendingen.
 

De winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2016 krijgen een jaar lang begeleiding van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om internationaal aan de weg te timmeren. Deze partners staan de winnende ondernemers bij met hun internationale netwerk, kennis en ervaring. De winnaars gaan onder andere mee op handelsmissiereizen of komen aan tafel met belangrijke partijen. Het OHMF opent zo deuren die normaal gesloten blijven.
 
Tweede thuismarkt
Laurens Groen van Milgro is trots: “Het is fantastisch om van deze gerenommeerde organisaties erkenning en vertrouwen te krijgen. Bovendien past het winnen van deze prijs heel goed in onze plannen voor internationalisering. In Nederland hebben we de afgelopen jaren een groeiend aantal multinationals aan ons gebonden. Die willen we ook internationaal kunnen bedienen. Daarnaast zijn we toe aan de stap naar een tweede en derde thuismarkt. We zien veel marktkansen in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Ook daar willen we bijdragen aan een duurzamer omgang met (gebruikte) grondstoffen en het creëren van winstgevende duurzaamheid voor ondernemers.”