Naar boven
Milgro pionier Inspirerende 40

Milgro pionier Inspirerende 40

vrijdag 11 november 2016 In het rapport ‘De Inspirerende 40 van 2016’ van Synergie en Survey Sampling International is Milgro als pionier bestempeld in het hoofdstuk ‘Nieuwe inspiratie’. In hetzelfde rapport is Tony’s Chocolonely, zowel door consumenten als door marketingprofessionals, uitgeroepen tot de meest inspirerende organisatie van Nederland. De top 40 van inspirerende bedrijven werd maandag 7 november 2016 tijdens een uitreiking in de studio van BNR in Amsterdam bekendgemaakt. Het jaarlijkse onderzoek brengt in kaart welke organisaties inspireren, en waarom.
 

Zes jaar geleden startte Synergie met het onderzoek naar de 40 meest inspirerende organisaties van Nederland. Het rapport geeft inzicht in hoe organisaties mensen raken en markten in beweging brengen. Inspirerende organisaties laten zien dat het wél kan. Op een vaak verrassende, onorthodoxe manier doorbreken ze grenzen en patronen, met groei als gevolg.
 
Sociaal inspireert
Opvallend is dat dit jaar de social enterprises nog meer domineren in beide top3’s. Wat inspireert is focus op grote, wereldwijde vraagstukken. Of het nu gaat om de chocolade-industrie slaafvrij maken, de komst van elektrisch rijden te versnellen (Tesla) of oceanen plastic vrij te maken (Dopper). Daarbij geven de inspirerende organisaties een handelingsperspectief. Ze brengen oplossingen letterlijk binnen handbereik: een reep chocolade, auto of fles. Tot slot herstellen ze het gebrek aan vertrouwen dat is ontstaan in organisaties. Ze zijn actief transparant en communiceren openlijk over hun ambities en strategie. Tony’s publiceert haar routekaart in de wikkel van de repen, Dopper op haar site en Elon Musk deelde het via zijn blog.
 
Nieuwe inspiratie
Guido Broek (managing consultant Milgro) was bij de uitreiking aanwezig en herkende overeenkomsten met de eigen organisatie. Broek: “Het was inspirerend en leerzaam om met andere organisaties ervaringen te delen over hoe zij in hun sector de transformatie aanjagen naar een breder, maatschappelijk model.” 

Het rapport is kosteloos te downloaden van de website van Synergie: www.synergie.nl